RED7 | MVRDV | Moskova, Rusya


Moskova'nın yeni şehir sembollerinden biri olacak, karma kullanımlı (mixed-use) binanın tasarımı için açılan yarışmayı, 78 metrelik yüksekliği ve kırmızı seramik cephesi ile Hollandalı mimarlık firması MVRDV'nin tasarımı kazandı.


'Red7' ismi verilen karma kullanımlı proje 52 bin metrekare alana sahip olacak. Bu alanın içined, üst katlarda lüks daireler, spor salonu, ofisler, organizasyon alanı ve çatı terası yer alacak olup,  yer altında kalan katlar ise süpermarket ve otopark olarak değerlendirilecek şekilde tasarlandı.




MVRDV'nin Red7 isimli yeni binası, fotoğrafta sağında yer alan Sovyet Mimar Alexey Shchusev'in Tarım Bakanlığı binasının konstrüktivist tasarım prensibinden ilham alınarak tasarlanmıştır.















Moduler cephe tasarımı ile bina girişine heykelimsi bir karakteristik özellik verilmesi, eğimli çatısı ve kırmızı cephesi ile komşu olduğu binaların konstrüktivist tasarım diline uyum sağlanmıştır. 

İki bina tasarımının, (Red7 ve Tarım Bakanlığı Binası) yanyana duruşu ile, şehrin yeni sembolik giriş kapısı olması amaçlandı.







"RED7 şehrin klasik bina silüetlerinin bir soyutlaması... İki büyük ve sıcak renk tonlarındaki bina sadece şehrin sembolik kapısı olmak ile kalmayacak, aynı zamanda konutlar, hoş çalışma alanları ve giriş katta yer alacak canlı aktivite alanları ile herkesin keyif alacağı bir yapı olacak. " 
Jacob van Rijs 
(MVRDV Kurucu Ortağı)


Not: MVRDV yakın zamanda Abu Dhabi için yeni karma kullanımlı ve kuleleri olan bir proje tasarlamış olup, projenin rekreatif alanları ise Danimarkalı Mimar Bjark Ingels (BIG) tarafından tasarlanmıştır.


Üst katlarda yer alacak konut alanları