Soho House Amsterdam

Soho House serisine son olarak eklenen, Soho House Amsterdam, Hollanda'nın başkentinin sanat, mimari ve tarihinin birleşiminden oluşuyor.

Spuistraat'ın 1930'lardan kalma eski bir ticaret merkezi olan Bungehuis'e taşınan Soho House Amsterdam, üyelerine 79 yatak odası, bir çatı havuzu ve kulüp olanakları sunmakta.


amsterdam




Altı katlı, kireçtaşı ve granit kaplı, heybetli Bungehuis 1970'lerden günümüze kadar Amsterdam Üniversitesi tarafından kullanılmıştır. Bununla birlikte, orijinal iç mekan detaylarının çoğu kalarak, kulübün tasarım kimliği oluşturmuştur.

amsterdam



Mevcut eski binada yerinde bulunan ve korunan, zengin renk tonlarında sırlı seramik fayanslar, vitray pencereler, kayın kerestesi panelleri ve mermer ve traverten kaplı koridorlar ise, tasarım ekibinin Amsterdam ve çevresinde bulunan unsurları bir araya getirmesi için bir zemin oluşturuyor.

amsterdam

İç mekandaki, mavi , yeşil ve kahverengi ağırlıklı zengin renk paletinde, Hollandalı altın çağındaki Vermeer ve Rembrandt ve Van Gogh'un post-empresyonist çalışmalarının etkisi hissediliyor. 


amsterdam



Çatı katındaki mavi çini, binanın cumbalı pencerelerinde bulunan sırlı seramik karolarla eşleşmek üzere seçilmiş olup, şezlong kumaşında kullanılan turuncu kontrastı Hollanda'yı simgelemesi için seçilmiştir.


gym

Spor salonunun tavanında kullanılan, Herengracht adında parlak bir yeşil renk, şehrin kanallarından birinin adını taşıyan bir renk olup, aynı zamanda her evin ön kapısını boyaması gereken renk tonu. 


Bazı mobilya parçaları, kulüp için özel imal edilmiş olsa da,  birçoğu da Hollanda'nın etrafındaki pazarlardan toplanmış antikalar.



amsterdam



Soho House kulup alanları, genel olarak rahat ve üyelerin evinde gibi hissettiği bir oturma odası olarak tasarlansa da, Amsterdam için özellikle canlı ve renkli seçimler yapılmış.

Bunun nedeni ise,  Amsterdam'daki yılın çoğu zaman oldukça soğuk ve gri ve yağmurlu olduğundan, üyeler için renkli bir sığınak oluşturmak. 


amsterdam
Soho House Amsterdam